Iako uvijek nadobudno tražim recept od ujni, strina, rodica... za zanimljiv kolač, rijetko se kad upustim u pečenje nečega imalo kompliciranijeg od Ciganske torte .
No, Trostruki Užitak, ne da je trostruki.... što se mene tiče, zaslužio je naziv Stostruki i naravno da sam skupila sve svoje kulinarsko samopouzdanje, višku kila rekla „dobrodošle!" i zasukala rukave.
Toplo preporučam da učinite isto, ja već dugo nisam jela nešto tako mljac.
Potrebno vam je:
Za tijesto:
6 bjelanjaka
15 dkg šećera
20 dkg oraha
3 žlice brašna
˝ praška za pecivo
Za kremu:
7 dcl mlijeka
6 žumanjaka
6 žlica šećera
2 pudinga – vanilija
20 dkg šećera u prahu
250 g margarina za kreme
1 čokolada – neka fina za kremu, ja sam koristila Braco čokoladu.
Ostalo:
paket Petit Ber keksa
čokolada i margarin za glazuru
Postupak:
Krećemo sa biskvitom – u zdjelu umješajte 3 žlice brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa zatim dodajte 15 dkg šećera i 20 dkg oraha. Dobro izmješajte te žlicu po žlicu umješajte u snijeg od 6 bjelanjaka.
Izlijte u protvanj za pečenje te pecite dvadesetak minuta na temperaturi od 180 Celzijevaca.
Pred kraj u tijesto zapiknite vilicu, ako vilica ostane suha – tijesto je gotovo.
Pustite ga da se ohladi.
Za kremu od 7 dcl mlijeka odvojite par žlica te ih pjenasto umiješajte sa 6 žumanjaka, 6 žlica šećera i dvije vrećice pudinga od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhajte, kada zakipi sklonite ga s vatre te u njega umješajte spomenutu smjesu. Vratite na laganu vatru i pjenjačom mješajte dok se ne zgusne.
Gotovu kremu treba ohladiti.
Posebno izmutite 250 grama margarina i 20 dkg šećera u prahu, najbolje (najlakše) mikserom, te umješajte u ohlađenu kremu.
Kremu podijelite na dva dijela.
Razlomite čokoladu na kockice, u zdjelicu za kuhanje, te ju rastopite na laganoj vatri
i umješajte u pola kreme.
Sad je sve spremno za slaganje, pa slažite:
Biskvit, žuta krema, red Petit keksiju, smeđa krema, red Petit keksiju, sve prelite glazurom.
Za glazuru odokativno odmjerite margarin i čokoladu, rastopite na laganoj vatri (prvo margarin, pa u njega razlomite čokoladu), prelite po kolaču te sve skup stavite u frižider da glazura očvrsne.
Ako vam je i izgled bitan, nemojte se zahebati kao ja - kolačiće narežite prije no što glazura očvrsne ili prije rezanja kolač ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!
Ljubi vas Nessa.
|