< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    15.04.2008., utorak
    Trostruki užitak

    Iako uvijek nadobudno tražim recept od ujni, strina, rodica... za zanimljiv kolač, rijetko se kad upustim u pečenje nečega imalo kompliciranijeg od Ciganske torte sretan.
    No, Trostruki Užitak, ne da je trostruki.... što se mene tiče, zaslužio je naziv Stostruki i naravno da sam skupila sve svoje kulinarsko samopouzdanje, višku kila rekla „dobrodošle!" i zasukala rukave.
    Toplo preporučam da učinite isto, ja već dugo nisam jela nešto tako mljac.

    Potrebno vam je:

    Image Hosted by ImageShack.us


    Za tijesto:
    6 bjelanjaka
    15 dkg šećera
    20 dkg oraha
    3 žlice brašna
    ˝ praška za pecivo

    Za kremu:
    7 dcl mlijeka
    6 žumanjaka
    6 žlica šećera
    2 pudinga – vanilija
    20 dkg šećera u prahu
    250 g margarina za kreme
    1 čokolada – neka fina za kremu, ja sam koristila Braco čokoladu.

    Ostalo:
    paket Petit Ber keksa
    čokolada i margarin za glazuru

    Postupak:
    Krećemo sa biskvitom – u zdjelu umješajte 3 žlice brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa zatim dodajte 15 dkg šećera i 20 dkg oraha. Dobro izmješajte te žlicu po žlicu umješajte u snijeg od 6 bjelanjaka.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Izlijte u protvanj za pečenje te pecite dvadesetak minuta na temperaturi od 180 Celzijevaca.
    Pred kraj u tijesto zapiknite vilicu, ako vilica ostane suha – tijesto je gotovo.

    Pustite ga da se ohladi.

    Za kremu od 7 dcl mlijeka odvojite par žlica te ih pjenasto umiješajte sa 6 žumanjaka, 6 žlica šećera i dvije vrećice pudinga od vanilije. Ostatak mlijeka zakuhajte, kada zakipi sklonite ga s vatre te u njega umješajte spomenutu smjesu. Vratite na laganu vatru i pjenjačom mješajte dok se ne zgusne.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Gotovu kremu treba ohladiti.

    Posebno izmutite 250 grama margarina i 20 dkg šećera u prahu, najbolje (najlakše) mikserom, te umješajte u ohlađenu kremu.
    Kremu podijelite na dva dijela.
    Razlomite čokoladu na kockice, u zdjelicu za kuhanje, te ju rastopite na laganoj vatri

    Image Hosted by ImageShack.us


    i umješajte u pola kreme.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Sad je sve spremno za slaganje, pa slažite:
    Biskvit, žuta krema, red Petit keksiju, smeđa krema, red Petit keksiju, sve prelite glazurom.

    Za glazuru odokativno odmjerite margarin i čokoladu, rastopite na laganoj vatri (prvo margarin, pa u njega razlomite čokoladu), prelite po kolaču te sve skup stavite u frižider da glazura očvrsne.
    Ako vam je i izgled bitan, nemojte se zahebati kao ja - kolačiće narežite prije no što glazura očvrsne ili prije rezanja kolač ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

    Image Hosted by ImageShack.us


    Dobar tek!

    Ljubi vas Nessa.
    - 09:00 - Ispeklo pa reklo (6) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>