< | ožujak, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Portugalska salata na Penellopin način
- 15:13 -
Ispeklo pa reklo (13) -
Tisak -
# -
On/Off
Neke od sastojaka sam znala otprije, neke sam ideje skupila čitajući forume i stranice namijenjene receptima. Može li se to nazvati portugalskom salatom ili ne, prepuštam dežurnim kritičarima. Sastojci (za dvije osobe, za dva dana): Recept: U zasoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu na srednju vatru oko 9 minuta. Kad se skuha, gurnete je nakratko pod hladnu vodu. Ne radim to uvijek jer nije potrebno, ali rekoše mi da je za tjesteninu koja se koristi za salatu to dobro napraviti. Narežete sir na kockice. Narežete krastavce, papriku i luk na kockice Usitnite šaku svježeg peršina. Izgnječite tunu i sardine vilicom. U veliku posudu (koristim plastičnu, najveću što imam) ubacite sve narezano, zajedno s kukuruzom, maslinama i skuhanom tjesteninom. Dobro promiješate. Otvorite majoneze i vrhnje i sve ih isipate na smjesu. Dobro pobiberite, malo posolite. Opet dobro promiješajte. Probajte je li fino. Još malo pobiberite. Opet probajte. Sad je odlično. Premjestite ipak u malo ljepšu posudu i uživajte. Dobar tek vam želi Penellope :-) |