< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    17.01.2008., četvrtak
    Tortilje

    Recept nam je specijalno za Gužvaru ustupila popularna i svima draga blogerica humanitarka i čokoladna kraljica Choco. Hvala joj!

    Potrebni sastojci:

    1 crvena paprika
    1 zelena paprika
    1 žuta paprika
    1 manja konzerva meksičke mješavine kuruze i graha
    1 paket tortilja (4 velike tortilje su savršene za pozamašnu porciju za dve odrasle osobe)
    pola paketića gorgonzole
    1 manje pakiranje vrhnja za kuhanje
    paket pilećih prsa
    1 luk
    malo vegete
    polutvrdi sir po želji


    Narežite luk i popržite na ulju.
    Recept za tortilje

    Ubacite piletinu i popržite da pobijeli pa dodajte narezane paprike.
    Recept za tortilje

    Dodajte malo vegete. Pržite dok se paprika ne smekša i dok piletina ne bude gotova.
    Recept za tortilje

    Ubacite konzervu meksičke mješavine.

    U posebnoj posudici rastopite gorgonzolu u vrhnju za kuhanje. Sir narežite na trakice.

    Tortilje napunite gotovom piletinom i povrćem, dodajte trakice sira i rastopljeni umak od gorgonzole.
    Zamotajte i pričvrstite čačkalicom.

    Lagano zapecite u zagrijanoj pećnici.

    Recept za tortilje


    Tortilje možete napraviti i sami. Glatko brašno pomiješajte s malo mlake vode i malo soli. Izmjesite glatko tijesto i tanko ga razvaljajte.
    Prepecite na teflonskoj tavi bez ikakvih dodanih masnoća.

    Dobar tek!

    Choco
    - 14:07 - Ispeklo pa reklo (17) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>