< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    14.01.2008., ponedjeljak
    Ciganska torta

    "Ciganska torta draga je svima,
    Puding i kekse volimo svi, a ona to ima!
    Brzo, jednostavno, lako za sastavit,
    Čak će je i naša Tedi znati napravit!
    I sad vidim da nisam neki poeta,
    Stoga, kanim se toga i bacam
    Na pisanje recepta!"
    TA-DAAAAAAAA! naughty

    Potrebno je:
    Image Hosted by ImageShack.us


    * Dvije vrećice čokoladnog pudinga – osobno uvijek koristim Dolceline. Nisam nikad probala Cigansku tortu od pudinga drugog okusa i nemrem garantirat da bi išta osim čokolade valjalo, al ak volite eksperimentirati – dajte – i, svakako, javite rezultate.
    Bez obzira koji okus pudinga koristili, slobodni ste i dalje svoj uradak nazivati Ciganskom tortom – imate moje dopuštenje (ovo je interna fora i trebalo bi vam biti smiješno, ako znate o čem se radi)
    * Paket Petit Beurre keksa – mogu i jeftinije inačice
    * Litra mlijeka cca 2 deci za vlaženje keksiju.
    * 4-5 žlica šećera
    * Šlag (u prahu, vrhnje za šlag - što god) – u količinama po volji.

    Skuhajte puding po uputi proizvođača, u Dolcelinom slučaju to izgleda ovako; prašak iz vrećica (dvije vrećice) pomiješajte sa 4-5 žlica šećera i 12 žlica mlijeka odvojenih od litre. Dobro promiješajte.
    E, al stvarno pripazite da dobro izmiješate.
    Za to vrijeme zakuhajte ostatak mlijeka te ga, kada zakipi, sklonite sa vatre i u njega izlijte smjesu praška, šećera i mlijeka.
    Vratite na vatru i kuhajte 2-3 minute, na laganoj vatri, uz miješanje – najbolje pjenjačom kako vam se puding ne bi zgrudao.
    Pustite puding da se malo ohladi pa u njega stavite žlicu margarina i promiješajte.

    Cigansku tortu obično slažem u duboki protvanj, te iz njega vadim komade. Također, može se slagati i u one velike četvrtaste protvanje, one koji dolaze uz rernu, u manje slojeva, pa to onda ispadnu više kolačići nego torta...

    Ako želite da torta bude prava torta, kao što sam ja željela za Gužvaru, onda je postupak slijedeći;
    Posudu (kalup) četvrtastog oblika obložite aluminijskom folijom (pokušala sam s plastičnom, al mi se frkala i ljepila sama za sebe), onako da rubovi vire van, a kako bi sve to lakše mogli izvaditi iz posude kada za to dođe vrijeme.
    Složite red petit keksiju prethodno, na kratko, umočenih u hladno mlijeko. Preko njega razmažete sloj pudinga.
    Dalje se slaže tako, sloj po sloj – keksi, puding – s tim da se keksi slažu kriš-kraš (ako ste ih prvo okrenuli vodoravno, idući sloj neka bude okomit...)
    Image Hosted by ImageShack.us

    Zadnji sloj neka bude keks.
    Meni je ovaj put ostalo nešto pudinga, te sam njime popunila kuteve posude.
    Tortu ostavite na hladno mjesto kako bi se puding zgusnuo i čvrsto povezao kekse.

    Kad se torta ohladi i očvrsne okrenete ju na poslužavnik (tanjur, nešto već na ćem ju mislite poslužiti) i pomoću folije izvucite van iz kalupa.
    Image Hosted by ImageShack.us

    Premažite ju šlagom i ukrasite po želji.
    Image Hosted by ImageShack.us


    Dobar tek!
    Image Hosted by ImageShack.us


    Ljubi vas Nessa!

    - 10:53 - Ispeklo pa reklo (19) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>