< | siječanj, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Štrukli sa sirom
- 10:36 -
Ispeklo pa reklo (9) -
Tisak -
# -
On/Off
Sastojci: 50 dgk brašna (mekog) 1 jaje 2 žlice ulja ili 10 dkg margarina malo soli 2 dl mlijeka ili vode Na plohu na kojoj mijesite stavite brašno i napravite udubinu. U udubinu dodati ostale sastojke pa prvo umijesite vilicom dok se ne počne formirati tijesto. Tada mijesimo da dobijemo čvrstu kuglu (otprilike kao za rezance). Nadjev: 30 dkg friškog sira 1 vrhnje (oko 2 dl) 2 jaja 1 žlica griza malo soli Dobro izmiješati nadjev. Razvaljati tijesto na što je moguće tanje, filati, razmazati filu, pa zamotati kao za štrudlu. Štrukli se režu tanjurićem! Prvo utisnite vanjskim rubom dlana da se "razmakne" fila, a zatim tanjurom kao kotačem prerežite. Štrukle odmah stavljajte u kipuću slanu vodu uz dodatak ulja i kuhanjte 20-ak minuta. Na brzinu ih, po cijeđenju, zalijem malo posoljenim vrhnjem za kuhanje... ali postoje i druge inačice. Npr, možete ih preliti prženim prezlima (krušnim mrvicama) ili složiti u vatrostalnu posudu premazanu margarinom, na malo margarina prokuhati vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića, na kraju dodate parmezana, pa prelijete štrukle i zapečete u pećnici! DOBAR TEK! Vaša Lorna |