< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    10.01.2008., četvrtak
    Štrukli sa sirom

    Sastojci:
    50 dgk brašna (mekog)
    1 jaje
    2 žlice ulja ili 10 dkg margarina
    malo soli
    2 dl mlijeka ili vode

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Na plohu na kojoj mijesite stavite brašno i napravite udubinu. U udubinu dodati ostale sastojke pa prvo umijesite vilicom dok se ne počne formirati tijesto. Tada mijesimo da dobijemo čvrstu kuglu (otprilike kao za rezance).

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Nadjev:
    30 dkg friškog sira
    1 vrhnje (oko 2 dl)
    2 jaja
    1 žlica griza
    malo soli

    Dobro izmiješati nadjev. Razvaljati tijesto na što je moguće tanje, filati, razmazati filu, pa zamotati kao za štrudlu.

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Štrukli se režu tanjurićem! Prvo utisnite vanjskim rubom dlana da se "razmakne" fila, a zatim tanjurom kao kotačem prerežite. Štrukle odmah stavljajte u kipuću slanu vodu uz dodatak ulja i kuhanjte 20-ak minuta.
    Na brzinu ih, po cijeđenju, zalijem malo posoljenim vrhnjem za kuhanje... ali postoje i druge inačice.

    Image Uploaded by ImageShack Toolbar

    Npr, možete ih preliti prženim prezlima (krušnim mrvicama) ili složiti u vatrostalnu posudu premazanu margarinom, na malo margarina prokuhati vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića, na kraju dodate parmezana, pa prelijete štrukle i zapečete u pećnici!

    DOBAR TEK!

    Vaša Lorna
    - 10:36 - Ispeklo pa reklo (9) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>