< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    19.12.2007., srijeda
    Kokos rolada

    Bliže se dani kolača, a za vas koji ne volite ili nemate prilike peći, eto još jedan fini i kolač koji možete napraviti i unaprijed pa držati u zamrzivaču.
    U tom slučaju jednu roladu izvadite (ili koliko mislite poslužiti) sat do dva prije posluživanja i držite na sobnoj temperaturi.

    Ako radite "za odmah", držite u frižideru do i između posluživanja.

    Meni ispadnu 4 rolade, a osim ove od kokosa radim još i meni prefinu salamu od oraha.
    Slično je, a ipak potpuno drugačije, no taj recept tek slijedi ;)

    Možete napraviti duplu smjesu pa dio držati u frižideru,a dio zamrznuti. Tako ćete cijele blagdane imati spremne kolače za iznenadne goste ili ako baš poželite kokos roladu :)



    sastojici za tamni sloj:

    - 30 dkg mljevenih keksi
    - 10 dkg šećera u prahu
    - 3 velikih žlica kakaoa (gorkog)
    - 2 velike žlice ruma
    - 1 jaje
    - šalica jake (ohlađene) kuhane crne kave (bez šećera)

    ---------------------------------------------------


    sastojci za filu:

    - 15 dkg margarina za kreme (ili običnog)
    - 15 dkg šećera u prahu
    - 10 dkg kokosa (kokosovo brašno)

    +

    - još malo kokosa (5 dkg je dovoljno)

    ------------------------------------------------------


    priprava:

    1. Sve sastojke za "tamni sloj" dobro umiješajte i umijesite.

    2. Sve sastojke za filu dobro umiješajte.

    3. uzmite 5 čistih vrećice za pospremanje namirnica (najbolje one od 3 litre) i odrežit spojeve s jedne bočne i s doljne strane da dobijete "plahtu"


    4. na radnu plohu stavite jednu rastvorenu vrećicu, posipajte s malo kokosa, raspodjelite jednu do druge 4 žlice tamne mase

    5. prekrijte drugom vrećicom


    6. rukama i valjkom razvaljajte i ujednačite kaveni sloj kolača pa maknite gornju vrećicu

    7. rasporedite 3-4 žlice kreme od kokosa i žlicom razvucite po podlozi

    8. uz pomoć donje vrećice zarolajte roladu, zavinite krajeve vrećice i odložite na usku tacnu na kojoj će rolade, zamotane u foliju od vrećice, stajati do posluživanja


    9. prije služenja narežite na kolutiće ili na kose ploške, stavite u minjojn košarice (nije nužno, ali je šareno, zgodno i praktično)


    Uživajte!
    - 15:22 - Ispeklo pa reklo (4) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>