< | prosinac, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Kokos rolada
- 15:22 -
Ispeklo pa reklo (4) -
Tisak -
# -
On/Off
Bliže se dani kolača, a za vas koji ne volite ili nemate prilike peći, eto još jedan fini i kolač koji možete napraviti i unaprijed pa držati u zamrzivaču. U tom slučaju jednu roladu izvadite (ili koliko mislite poslužiti) sat do dva prije posluživanja i držite na sobnoj temperaturi. Ako radite "za odmah", držite u frižideru do i između posluživanja. Meni ispadnu 4 rolade, a osim ove od kokosa radim još i meni prefinu salamu od oraha. Slično je, a ipak potpuno drugačije, no taj recept tek slijedi ;) Možete napraviti duplu smjesu pa dio držati u frižideru,a dio zamrznuti. Tako ćete cijele blagdane imati spremne kolače za iznenadne goste ili ako baš poželite kokos roladu :) sastojici za tamni sloj: - 30 dkg mljevenih keksi - 10 dkg šećera u prahu - 3 velikih žlica kakaoa (gorkog) - 2 velike žlice ruma - 1 jaje - šalica jake (ohlađene) kuhane crne kave (bez šećera) --------------------------------------------------- sastojci za filu: - 15 dkg margarina za kreme (ili običnog) - 15 dkg šećera u prahu - 10 dkg kokosa (kokosovo brašno) + - još malo kokosa (5 dkg je dovoljno) ------------------------------------------------------ priprava: 1. Sve sastojke za "tamni sloj" dobro umiješajte i umijesite. 2. Sve sastojke za filu dobro umiješajte. 3. uzmite 5 čistih vrećice za pospremanje namirnica (najbolje one od 3 litre) i odrežit spojeve s jedne bočne i s doljne strane da dobijete "plahtu" 4. na radnu plohu stavite jednu rastvorenu vrećicu, posipajte s malo kokosa, raspodjelite jednu do druge 4 žlice tamne mase 5. prekrijte drugom vrećicom 6. rukama i valjkom razvaljajte i ujednačite kaveni sloj kolača pa maknite gornju vrećicu 7. rasporedite 3-4 žlice kreme od kokosa i žlicom razvucite po podlozi 8. uz pomoć donje vrećice zarolajte roladu, zavinite krajeve vrećice i odložite na usku tacnu na kojoj će rolade, zamotane u foliju od vrećice, stajati do posluživanja 9. prije služenja narežite na kolutiće ili na kose ploške, stavite u minjojn košarice (nije nužno, ali je šareno, zgodno i praktično) Uživajte! |