< | prosinac, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Nudli - update na knedle
- 14:59 -
Ispeklo pa reklo (4) -
Tisak -
# -
On/Off
Kako ste puno pitali da preciziram količine za knedle... uhvatila sam priliku da za nedjeljni ručak napravim tijesto i pripazim na količine... Dakle, vrlo okvirne količine: 5 krumpira veličine šake (oko75 dkg) oguliti i skuhati pire uz dodatak soli 2 - 3 žlice ulja 2 jaja A klase oko 75 dkg brašna (oštrog) Izgnječiti kuhani krumpir uz dodatak ulja i u još toplo dodati jaja i miksati nastavcima za mijesenje uz dodavanje brašna malo po malo. Kad se tijesto formira, istresemo ga na pobrašnjenu radnu plohu i još malo podmijesimo. Od tog tijesta se izrađuju knedli, ali i nudli...njoki... šufnudli...luleki! Kako vam drago. Meni su jako fini kako god se zvali! Prvo tijesto podijelim na manje dijelove od kojih radim valjke. Na slici se vidi moja ruka da biste mogli odrediti debljinu valjka. Valjak režem oštrim nožem ukoso na podjednake komade. Zatim ih uvaljam u brašno svakog pojedinačno pri čemu se služim s obje ruke pa mi ide brže. Oko 60 dkg mi je dosta za našu četveročlanu obitelj za ručak, kao prilog uz svinjsko pečenje. Ostatak (višak) posložim na malo pobrašnjenu platu (poklopac od posude) i smrznem. Kad se smrznu premjestim ih u vrečicu i kuham kad zatreba u posloljenoj uzavreloj vodi oko 15 minuta... Dobar tek Lorna |