< | listopad, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Brokule sa sirom
- 07:40 -
Ispeklo pa reklo (16) -
Tisak -
# -
On/Off
Ovo jelo preporučam ako volite jesti nešto kasnije, odnosno ako ste poput mene, pa jedete iza 18 sati uvečer. Preporučam zato jer je donekle lagano, hranjivo i zdravo. Znači kupite brokule, operete ih u hladnoj vodi. Stavite brokule u zdjelu sa vodom i malo soli i pustite da voda zavrije. Nakon toga ugasite vatru. Brokule nije potrebno dugo kuhati kao i svako drugo povrće jer time povrće gubi svoje hranjive i zdrave sastojke i smisao jedenja povrća gubi se. Kada izvadite brokulice iz vatre, stavite ih na tavicu na malo maslinova ulja i prepržite ih. Potom iste naslažite u protvu. Nakon toga, uzmite sir, rastopite ga na vatri i prelite preko naslaganih brokula. Sve zajedno malo prepecite u rolu. Ovo zadnje nije niti potrebno, ali onaj tko voli malo prepečni sir, kao naprimjer moja bolja polovica, uživati će u tome. Ovakvu brokulu možete poslužiti uz pire krumpir, kuhanu tjesteninu ili rižu. Želim Vam dobar tek. Gali |