< | listopad, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Arhiva
Uzori
Zgužvane kuharice
Oslić s krumpirom iz rerne
- 13:34 -
Ispeklo pa reklo (13) -
Tisak -
# -
On/Off
Evo još jedno jelo koje vjerojatno svi znate praviti, ali možda posluži kao dobra ideja na koju ste zaboravili. Budući da s posla dolazim oko 16h, a dragi malo poslije 17h, kuhanje preko tjedna nastojim što je više moguće pojednostaviti i ubrzati a da ipak ne izgubim na kvaliteti. Trudim se praviti lagana i zdrava jela, s puno maslinovog ulja. Danas ću vam predstaviti moj način pripravljanja oslića s krumpirom iz pećnice ili što bi mi rekli - iz rerne. Sastojci (uglavnom odokativno): - 1/2 kg fileta oslića - krumpira po želji - začini: vegeta twist za ribu i krumpir - nekoliko češnjeva češnjaka - maslinovo ulje - ružmarin - zelena salata - mladi luk - limun - sol - Kotany mješavina začina za salatu Recept: Oslića gurnite u mikrovalnu na odmrzavanje. Krumpir ogulite i narežite na ploškice. Ja osobno koristim blagodat Interspara i kupim porciju krumpira koji je već očišćen a sadrži taman koliko je za nas dvoje dovoljno. Malo ga poškropite maslinovim uljem i obilato posipajte Vegetom Twist za krumpir. Ostavite stajati. Očistite nekoliko češnjeva češnjaka i zdrobite ga u drobilici. Odmrznutog oslića stavite na veliki tanjur i poškropite obilato maslinovim uljem. Češnjak koji ste malo prije zdrobili, uzmite među prste i utrljajte ga u ribu. Bogato ga posipajte Vegetom Twist za ribu s obje strane i ostavite stajati barem desetak minuta da se začini upiju. Maleni prstohvat ružmarina nije naodmet, ali zbilja maleni jer inače previše preuzme aromu. Tepsiju premažite tankim slojem maslinovog ulja i u nju usipajte pripremljeni krumpir i oslić. Ulijte u jedan kut oko 2 dl vode. Zašto u kut? Zašto što bi se polijevanjem po sredini isprali začini. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena. U međuvremenu, napravite zelenu salatu. Svi znate kako se to radi, ali svejedno ću napisati kakav je moj postupak. Očistim salatu, očistim mladi luk i isjeckam ga na ploškice. Sjedinim ih u velikoj posudi, prelijem maslinovim uljem i limunovim sokom te dodam jedan jako mali zdrobljeni češanj češnjaka samo arome radi. Posipam mješavinom začina i salata je gotova. Nakon što je oslić gotov, izvadite ga iz pećnice i uživate:) Dobar tek od nas Penellope:* |