< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    02.10.2007., utorak
    Fanta kolač

    Blogerica Tara odlučila je prekinuti niz slanih jela i poslala nam recept za ukusan kolač nazvan:

    Fanta kolač

    Biskvit:
    3 žutanjka
    10 dkg šećera
    10 dkg brašna
    vode hladne

    -umutiti jaja, dodati šećer, brašno i malo, malo, hladne vode.
    -napraviti snijeg od tri bjelanjaka i dodati u razmućena jaja, šećer, brašno.
    -staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 20 min.
    -neke pećnice peku slabije, neke jače, pa obratite pozornost na boju biskvita, nemojte da posmeđi jer će se fila koja ide na njega odljepljivati

    Fila:
    1 l fante od naranče
    3 pudinga od vanilije
    10 žlica šećera

    -u posebnu posudu izlijete malo fante i dobro razradite pudinge i šećer, tako da nemate grudica, ostatak fante izlijete u posudu i stavite kuhati.
    -kada vidite mjehuriće, maknete fantu sa vatre i dodate pudinge i mješate, vratite na vatru i kada se zgusne i kada se pojave mjehurići, izlijete kremu na biskvit, vruću!

    Zatim petit kekse poslažete na tu vruću kremu.

    Možete ih uroniti u mlijeko u koje ste stavili vanilijn šećer, i odmah vaditi van i slagati po fili, ali to nije potrebo jer će keksi otpustiti od vruće kreme.

    Fila:
    3 dl mlijeka
    3 žlice brašna
    10 dg šećera
    15 dg margarina

    Stavite kuhati mlijeko i šećer, kad mlijeko lagano zakipi, dodate brašno, najbolje je filu miješati onom pjenjačom jer se ne pojave grudice. Filu kuhate sve dok se malo ne zgusne i dok se ne pojave mjehurići.

    TU FILU MORATE SKROZ OHLADITI, NE SMIJE BITI MLAKA, TOPLA, MORA BITI HLADNA!!
    U ohlađenu filu se stavi 15 dg RAZRAĐENOG margarina.
    Filu izlijete na kekse.

    Glazura:
    3 žlice vode
    3 žlice šećera
    5 dg čokolade
    5 dg margarina

    Skuhate glazuru i prelijete preko kolača.

    I to je to. sretan

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    Tara
    - 10:54 - Ispeklo pa reklo (3) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>