rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

E-mail

Arhiva

  • slano
  • slatko
  • razno

    Uzori

  • Kuharica Lipe Mare
  • Kuhar s blogera
  • Da mi je nešto slatko
  • 101 Cookbooks
  • Moj obrok
  • Dobro jutro, Hrvatska
  • Gastronaut
  • Gastro kuharica
  • Dobar tek
  • Moji recepti (Slo)
  • Recepti (BiH)
  • Balkanska kuharica
  • Kuvarica (Sr)
  • BeCook (Sr)


    eXTReMe Tracker

  • Zgužvane kuharice
    26.09.2007., srijeda
    Malo krumpira za sredinu tjedna

    Okrenulo se kolo na mene.
    Danas Vam Gali daje jeftin i polu brz recept za dobar tek.
    Poseban je okus ovoga jela i upozoravam da ga radite onoga dana kada ga i mislite jesti.
    Nije jedno od onih jela koje možete spraviti pa Vas može dočekati i sljedeći dan.

    KUHANO-PEČENI KRUMPIR
    Ogulite krumpir te narežite na kockice srednje veličine.
    Uzmite protu, malo je namažite uljem i naslažite krumpir u nju.
    Na njega možete stavite VEGETU za krumpir ili sasvim običnu vegetu.
    Nemojte pretjerivati sa običnom vegetom da Vam jelo ne bude preslano.
    Nakon toga naslažite listiće sira, bilo kakve, možete i kupiti takozvani zamjenski ili
    biljni sir te umjesto listića možete naslagati i njega. Koliku količinu sira će te staviti ovisi samo o tomu koliko jako volite sir.
    Sve to zalijte vrhnjem za kuhanje i umakom parmezan ili beshamel (jesam to dobro napisala?)

    Stavite u pećnicu i pecite na 200 stupnjeva nekih 40 minuta. Samo upozoravam da ponekad morate zaviriti u pećnicu i promiješati jelo jer vrhnje ima neugodnu naviku kipiti….

    Jelo je fino i dosta zasitno, a ako ste jedni od onih koji moraju jesti meso, preporučam da večer ranije stavite pileće ili pureće bijelo meso u mlijeko te ga zajedno sa krumpirom
    pečete u rolu. Naravno naslažite meso na krumpir.
    Sastojke stavljajte po vlastitoj volji. Koliko čega volite, ali ipak pripazite da krumpir ne bude „na suhom“

    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us


    Ako niste znali pureće ili pileće bijelo meso, ako neko vrijeme stoji u mlijeku, dobije puniji okus i veoma je prhko kada se jede.

    Nemojte zaboraviti na salate koje su pune vitamina i željeza, a izbor istih za ovo jelo ovisi samo o Vama.

    Dobar tek…

    - 07:53 - Ispeklo pa reklo (10) - Tisak - # - On/Off

    << Arhiva >>